27 AVGUST 2015

Vpis v pletarsko in lončarsko šolo

Rokodelstvo

JAVNI ZAVOD ROKODELSKI CENTER RIBNICA V MESECU OKTOBRU RAZPISUJE DVE ŠOLI:

PLETARSKA IN LONČARSKA  ŠOLA

s pričetkom v oktobru 2015

V pletarski šoli se boste naučili osnovnih znanj pletarstva. Osnovna materiala pri uporabi bosta vrbovo šibje in leska. Naučili se boste vseh postopkov pletarjenja, od tega, kako poiskati les v gozdu, kako ga pravilno skladiščiti in obdelati s pomočjo orodij, do samega pletarjenja v končne izdelke.  Pod vodstvom  mentorjev se boste naučili izdelati pet različnih izdelkov: košaro iz leskovih viter, pehar, cekar, otroško košarico ter pladenj.

Udeleženci lončarske šole pa se boste v prvem polletju seznanili z različnimi vrstami gline, barvami za glino, ornamenti ter postopki ročne obdelave gline (oblikovanje iz kačic, trakov, valjanih plošč). Posamezne glinene dele boste pod vodstvom mentorice lončarke sestavljali v celoto. Naučili se boste izdelati 10 različnih izdelkov.

 

Obe šoli bosta potekali od oktobra 2015 do konca marca 2016, enkrat tedensko v popoldanskem času, od 17. do 19. ure.

 

Za več informacij in prijave, ki jih zbiramo do 15. septembra smo vam na voljo na elektronski naslov info@rokodelskicenter-ribnica.si ali na telefonsko številko 01/8361-104.

 

Vsi zainteresirani nam VPISNI LIST ZA PLETARSKO ŠOLO ali VPISNI LIST ZA LONČARSKO ŠOLO izpolnjen lahko osebno prinesete v Rokodelski center ali nam skenirane pošljete na elektronski naslov.

Vsi tisti pa, ki ste že končali enega od letnikov, pa ste seveda zelo lepo vabljeni k nadaljevanju.