Delavnice za otroke

Delavnice za odrasle

Tečaji

Pletarska in lončarska šola

Projekti

Pletarska šola
Pletarska šola
Pletarska šola
JAVNI ZAVOD ROKODELSKI CENTER RIBNICA V MESECU OKTOBRU RAZPISUJE DVE ŠOLI:

PLETARSKA IN LONČARSKA ŠOLA

s pričetkom v oktobru 2018


V PLETARSKI ŠOLI se boste naučili osnovnih znanj pletarstva. Osnovna materiala pri uporabi bosta vrbovo šibje in leska. Naučili se boste vseh postopkov pletenja, od tega, kako poiskati les v gozdu, kako ga pravilno skladiščiti in obdelati s pomočjo orodij, do samega pletenja v končne izdelke. Pod vodstvom mentorjev se boste naučili izdelati pet različnih izdelkov: košaro iz leskovih viter, pehar, cekar, otroško košarico ter pladenj.


Udeleženci LONAČARSKE ŠOLE se boste v prvem polletju seznanili z različnimi vrstami gline, barvami za glino, ornamenti ter postopki ročne obdelave gline (oblikovanje iz kačic, trakov, valjanih plošč). Posamezne glinene dele boste pod vodstvom mentorice lončarke sestavljali v celoto. Naučili se boste izdelati 10 različnih izdelkov.


Prav tako vabimo tudi k vpisu v 2. letnik - ZAČETNO VRETENO, ki je namenjen vsem, ki vas zanima oblikovanje gline na lončarskem vretenu. Poudarek bo na osnovah oblikovanja gline na lončarskem vretenu (centriranje, cilinder). Po osvojenem centriranju boste izdelali tudi nekatere manjše tradicionalne izdelke: potičnica, majolka, skleda z valovitim robom. Vse izdelke se boste naučili tudi glazirati.


Šoli bosta potekali od začetka oktobra 2018, do konca marca 2019, enkrat tedensko, po dve uri v določenem terminu.


Cena pletarske šole je 240 eur, cena lončarske šole pa 280 eur.


Za več informacij in prijave, ki jih ZBIRAMO DO 15. SEPTEMBRA smo vam na voljo na elektronski naslov info@rokodelskicenter-ribnica.si ali na telefonsko številko 01/8361-104.


Vsi zainteresirani nam VPISNI LIST ZA PLETARSKO ŠOLO ali VPISNI LIST ZA LONČARSKO ŠOLO izpolnjen lahko osebno prinesete v Rokodelski center Ribnica, pošljete po pošti ali nam skenirane pošljete na elektronski naslov.


Vsi tisti pa, ki ste že končali enega od letnikov, pa ste seveda zelo lepo vabljeni k nadaljevanju.