Tehniški dnevi

Projektni dnevi

Prakse za dijake

Tehniški dnevi

V Rokodelskem centru smo za vas pripravili različne programe za organizacijo tehniških dni. S programom vam želimo olajšati organizacijo kakovostnih tovrstnih vsebin, saj za izvedbo v celoti poskrbimo mi. Vsebine in zahtevnost programov po dogovoru prilagodimo starosti vaših učencev.

Lahko izbirate med različnimi programi v rokodelski delavnici, programi Muzeja Ribnica ali kombinaciji obeh. V rokodelski delavnici se učenci srečajo s postopki obdelave lesa in gline na tradicionalen način, kjer s pomočjo mentorja oblikujejo končni izdelek. V Muzeju pa si lahko ogledajo stalne razstave, ki lahko vključujejo tudi učno uro.

Programi v rokodelski delavnici

Ponudba delavnic za izvajanje tehniških dni:

 1. Izdelava lesenih miniatur ( leseni kozolec, leseni vodnjak z vretenom, leseno mlinsko vodno kolo, leseni ročni voziček, leseni vlak …)
 2. Pletenje košar iz vrbovega šibja
 3. Sestavljanje ribniških spominkov
 4. Pletenje podnov iz leskovih viter za rešeta
 5. Lepljenje in sestavljanje peresnic
 6. Izdelovanje glinene posode na vretenu
 7. Ročno oblikovanje iz gline (posode, glinene ploščice, piščali …)
 8. Izdelovanje peharjev iz leskovih viter
 9. Ožiganje na lesene predmete

Programi v Muzeju Ribnica

Stalne razstave:

 • Suha roba in lončarstvo - Etnološka zbirka ribniških tradicionalnih obrti, kjer je možen ogled in učna ura.
 • Ribnica, veličina majhnosti - Ribniška zgodovina od prazgodovinske naselbine pri Žlebiču do devetdesetih let 20. stoletja, kjer je možen ogled in učna ura (vključuje tudi Bajko o nastanku Ribnice)
 • Boj krvavi zoper čarovniško zalego - Razstava o čarovniških procesih na slovenskem s poudarkom na zadnjem ribniškem procesu proti Marini Češarek, kjer je možen ogled in učna ura.

Samostojna pedagoška ura:

 • Iz hiše v svet - Pedagoška ura poteka ob digitalni razstavi z istoimenskim naslovom. Vsebina delavnice se navezuje na jezik in narečja s poudarkom na značilno ribniško narečje. Delavnica je nastala in se izvaja v sodelovanju s Knjižnico Miklova hiša. Za razvedrilo je poskrbljeno z igrami: spomin, špana, človek ne jezi se.

Informacije in naročila

Cena izvedbe tehniškega dne se giblje med 7 EUR in 12 EUR, odvisno od izbranih vsebin.

Za dodatne informacije in naročila smo vam na voljo na telefonsko številko 01/8361-104 ali na elektronski naslov info@rokodelskicenter-ribnica.si